I Love Shoes SYNDA LEATHER Zwart 8DmHFcrFi

YTUxx68Nti
I Love Shoes SYNDA LEATHER Zwart
Type Boots en enkellaarsjes
Ref. 157081
Seizoen Herfst/Winter
Breedte Standaard
Constructie Gesoldeerd
Referentiemaat 28
Kleur Zwart
Hakhoogte 2 cm
Voeringstof Textiel
Bovenkant / Schacht Nubuck
Binnenzool Synthetisch materiaal
I Love Shoes SYNDA LEATHER Zwart I Love Shoes SYNDA LEATHER Zwart I Love Shoes SYNDA LEATHER Zwart I Love Shoes SYNDA LEATHER Zwart I Love Shoes SYNDA LEATHER Zwart
Steunpunt Jeugdhulp

MOF en procedure

U bent hier: Refresh Patelle 62091 Zwart
> Thema's Steunpunt Jeugdhulp > Jeugddelinquentie > Hush Puppies bio dames slipper Zwart

nog niet geregistreerd? - wachtwoord vergeten?

Zoeken | sitemap

Nieuwsbrief | schrijf uit

Lees alles over het nieuwe registratiesysteem

Registreer in BINC Registreer in Binc-HCA

Registreer in BINC

Een minderjarige die een strafbaar feit pleegt, komt niet voor destrafrechter maar kan wel voor de Jeugdrechtbank verschijnen wegens een 'als misdrijf omschreven feit' (MOF).

Art. 36, 4° van de Jeugdwet bepaalt dat de Jeugdrechtbank kennis neemt van de vorderingen van het openbaar ministerie ten aanzien van de personen die vervolgd worden wegens een als misdrijf omschreven feit, gepleegd voor de leeftijd van achttien jaar. Beneden die leeftijd kan je dus geen ‘misdrijf’ plegen, maar slechts een ‘als misdrijf omschreven feit’ waarop de jeugdrechtbank reageert, met 'maatregelen en niet met ‘straffen’. Pas vanaf 18 jaar is men strafbekwaam en kan men veroordeeld worden door de gewone strafrechtbank. De verkeersmisdrijven vormen hierop een uitzondering. Hiervoor kan je vanaf 16 jaar veroordeeld worden door de Politierechtbank, volgens het strafrecht voor volwassenen. Jongeren ouder dan 16 jaar kunnen voor bepaalde misdrijven, als de jeugdrechter van mening is dat de maatregelen die opgenomen zijn in de Jeugdwet niet voldoen, toch volgens het volwassenen strafrecht worden veroordeeld. Dit noemt men ' Beige Clarks Veterschoenen WALLABEE M Clarks
'(PDF). Enkele belangrijke criteria:

Het plegen van strafbare feiten wordt gevolgd door een strafonderzoek. Hiervoor gelden de regels die ook op volwassenen van toepassing zijn, te weten het Wetboek van Strafvordering en de Wet op het politieambt, tenzij in de Jeugdwet speciale regels werden bepaald. Op parketniveau Het jeugdparket wordt via een proces-verbaal uitgaande van de politie op de hoogte gebracht dat een minderjarige een als misdrijf omschreven feit pleegde. Het jeugdparket kwalificeert de feiten en bepaalt wat verder met het dossier gebeurt. Het jeugdparket kan het dossier seponeren, de minderjarige voor de jeugdrechter brengen of zelf bepaalde acties ondernemen:

Door MIND te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies Deze melding niet meer tonen Lees meer

Help mij
MIND Blue
Aanmelden

In het kort

Wat is somberheid?

Somberheid en verdriet horen bij het leven. Somberheid en verdriet zijn normale reacties op nare gebeurtenissen. Ook alsje veel problemen of zorgen hebt, bijvoorbeeld met geld, werk of relaties, kun je jemachteloos voelen en somber zijn. Somberheid komt veel voor. Het voelt soms heel zwaar, maar is meestal tijdelijk.

Wanneerje een partner of gezinslid verliest kun je het verdriet jaren bijje dragen.De eerste weken is de somberheid meestal het ergst.Daarna begint de somberheid langzaam te slijten. Er zullen nog regelmatig momenten zijn waarop jehet verdriet weer voelt. Toch krijgjegeleidelijk aan ook weer plezier in het dagelijks leven.

Wat kun jedoen tegen somberheid?

Hoe gaat het verder bij somberheid?

Somberheid en verdriet horen bij het leven. Na een nare gebeurtenis kan de warmte van goede vrienden en familieje daar het beste bij helpen. Verdriet doet pijn en heeft tijd nodig om te slijten.

Somberheid is vaak tijdelijk, maar kan ook terugkomen. Door problemen aan te pakken en op te lossen kunnenje zorgen verminderen. Wanneerje de adviezen opvolgt, lukt het vaak beter om met somberheid om te gaan.

Soms gaat somberheid over in een depressie .

Wanneer naar de huisarts bij somberheid?

Maak eenafspraak bijde huisarts:

Je hebt mogelijk eendepressiealsje twee weken lang dagelijks gedurende het grootste deel van de dag somber bent en daarnaast drie of meer van de volgende klachten hebt:

Soms zal de huisarts de praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) vragenje te begeleiden.

Bel directje huisarts alsje ineen ernstige crisis raakt:

Meer informatie over somberheid

Bekijk de volgende sites voor meer informatie en hulp bij somberheid en depressieve klachten:

De informatie over depressie is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijn voor huisartsen, deNHG-Standaard Depressie en op de Generieke module Psychische klachten in de huisartsenpraktijk.

» Profielen » middenkader-engineering » Technicus engineering
Blauwe Trackstyle Sneakers 317555 Trackstyle

Crebocode 25297

Het beroep

Als technicus engineering hebben verschillende soorten machines en systemen geen geheimen voor jou. Je weet hoe ze mechanisch in elkaar zitten en hoe ze bijvoorbeeld elektrotechnisch worden aangestuurd. Voor dit beroep heb je techniek in de vingers. Je bent een specialist in het maken en in elkaar zetten van ingewikkelde technische producten: je ontwerpt, ontwikkelt, installeert en verbetert in dit vak.

Ga je dit profiel in de beroepsopleidende leerweg (bol) volgen, dan kies je na een breed basisjaar voor een aandachtsgebied waarin je je verder specialiseert. Ben je creatief en vind je het leuk om naast de techniek ook na te denken over de vormgeving van een product of systeem? Kies dan voor industrieel design . Je leert om een goed idee te vertalen naar een ontwerp, bijvoorbeeld voor een rolstoelfiets, solarboot of speciale productverpakking. Je ontwerpt zowel eenmalige, unieke producten als series. Prototypes realiseer je met 3D-printers. Je bent breed inzetbaar, want je kunt tekenen, calculeren en het werk voorbereiden. Heb je ruimtelijk, wiskundig inzicht en ben je handig? Dan is werktuigbouwkunde iets voor jou. Je kunt een product bedenken en maken. Je houdt je bezig met het ontwerp, de productievoorbereiding en de productie. Je werkt met verspanende, constructie- en montagetechnieken. Kun je de verschillende vakgebieden juist goed combineren? Dan specialiseer je je in de mechatronica . Je houdt je bezig met automatisering binnen bedrijven, maar je kunt ook aan de slag bij bedrijven die gebruiksapparaten maken, zoals ziekenhuisapparatuur, industriële robots, melkmachines of verpakkingsmachines. Je kunt mechatronische systemen ontwerpen, implementeren en de installatie begeleiden en beheren.

Niveau
4
Leerweg
bol, bbl
Duur
4 jaar (bol) of 2 jaar (bbl)
Versneld/verkort

Afhankelijk van je vooropleiding (bijvoorbeeld havo of vwo) is een verkorte studieduur mogelijk. Dit stellen we vast in het toelatingsgesprek.

Onderwijstijd per jaar
bol: gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen) en bbl: gemiddeld 850 uur (waarvan minimaal 200 uur op school)
Opbouw

Het eerste jaar van de opleiding is een basisjaar. Je bent vooral bezig met diverse projecten over de volle breedte. Volg je het profiel in de beroepsopleidende leerweg (bol)? Dan kun je je na het eerste leerjaar richten op een van de aandachtsgebieden: industrieel design, werktuigbouwkunde en mechatronica. Kies je voor het aandachtsgebied mechatronica dan volg je lessen op de locatie Fabriekstraat in Doetinchem. Alle studenten die de opleiding in de beroepsopleidende leerweg (bol) volgen, maken regelmatig gebruik van de leslocatie ICER in Ulft. Bijvoorbeeld voor het verzorgen van presentaties.

Hoofdleslocatie
Hoofdlocatie J.F. Kennedylaan
Sector
Techniek Informatica
Startdatum
27-08-2018
Lesgeld

Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen.

Studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) van 18 jaar of ouder moeten lesgeld betalen. De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar vastgesteld (ter indicatie: 2017 – 2018 € 1.137,-).

Cursusgeld

Studenten onder de 18 jaar hoeven geen cursusgeld te betalen.

Studenten in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) van 18 jaar of ouder moeten cursusgeld betalen. De hoogte van het cursusgeld wordt elk jaar vastgesteld en hangt af van de opleiding die je volgt (ter indicatie: 2017 – 2018, Entree en niveau 2: € 236,- en niveau 3 en 4: € 573,-).

Onderwijsbenodigdheden en/of extra activiteiten

Naast les- of cursusgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Voor dit profiel geldt dat de kosten van onderwijsbenodigdheden voor studenten in de beroepsopleidende leerweg worden vergoed door Guess DRAPED Top
.

Tijdens de opleiding worden extra activiteiten georganiseerd die kosten met zich meebrengen. Deze extra activiteiten zijn niet verplicht. Wanneer je niet deelneemt aan de extra activiteit(en), ben je verplicht een alternatief programma te volgen.

Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 4 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen: Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 3 of vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of gelijkwaardige opleiding of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4. Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je .

Beperkte toelating
nee
Aanmeld- toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 maart (maar uiterlijk vóór 1 april) via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze. Ons streven is om je te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

De opleiding

Kun jij goed denken in concepten en modellen? Plan en organiseer je graag?En heb je een brede belangstelling voor techniek? Kies dan voor opleiding Middenkader engineering! Er komt veel kijken bij het ontwerpen, maken, onder-houden en verkopen van producten en systemen. De technicus middenkader engineering is daarbij onmisbaar.

Persoonlijkheid

Deze opleiding past bij jou als je zelfstandig, kwaliteits- en kostenbewust bent. Jij bent een conceptueel denker. Ook heb je inzicht in processen, waarmee je problemen signaleert en oplost. Jij bent sociaal en communicatief vaardig en klantgericht.

Competenties

Jij kunt goed ontwerpen en het werk voorbereiden. Ook kun je producten en systemen realiseren en onderhouden.

Gemakkelijk overstappen

Kies je voor dit profiel in de beroepsopleidende leerweg (bol), dan volg je eerst een breed basisjaar. Na dit basisjaar kun je je richten op de aandachtsgebieden mechatronica, werktuigbouwkunde of industrieel design.Ga je dit profiel in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) volgen, dan volg je een gezamenlijk deel met studenten van de profielen Technicus Elektrotechnische systemen, Technicus mechatronica, Werkvoorbereider fabricage en Tekenaar constructeur.Twijfel je dus nog? Geen probleem! Je kunt bij ons gemakkelijk overstappen. Graafschap College, altijd een +punt!

Aantrekkelijke (financiële) voordelen

Volg je deze opleiding in de beroepsopleidende leerweg? Dan val je onder de regeling Metaalimpuls. Deze regeling houdt in dat alle studiematerialen (boeken, werkkleding, gereedschap en laptop) worden vergoed, maar ook de schoolbijdrage en het lesgeld worden betaald. Als je na vier jaar je diploma hebt behaald, zullen de bedrijven die bij Metaalimpuls zijn aangesloten hun uiterste best doen om je te helpen bij het vinden van een baan. Vragen? Ricosta Silke Blauw jfkRwaHPc
of kijk op de website !

Aan de slag met bedrijfsprojecten

Volg je dit profiel in de beroepsopleidende leerweg? Dan ga je in het laatste jaar aan de slag met interessante bedrijfsprojecten. Bedrijven dragen een probleem aan en jij bedenkt een technische oplossing, die aansluit bij de wensen en eisen van de opdrachtgever. Een leuke manier om tijdens je opleiding praktijkervaring op te doen!

Gerelateerde profielen